“În 2012 cel puţin o ţară va ieşi din zona euro. Probabil vor fi trei”

Managerul elveţian de fonduri Felix Zulauf zugrăveşte în culori închise viitorul monedei euro, prevăzând ieşirea câtorva ţări din uniunea monetară şi prăbuşirea ulterioară a acestora în recesiune, scrie Business Insider, potrivit ZF.ro.

“Cred că periferia zonei euro va intra într-o recesiune adâncă. Când ne uităm la o ţară precum Grecia, vedem că se află în recesiune de trei ani, iar PIB-ul a scăzut probabil cu 15% faţă de valoarea maximă. Bursa a pierdut 90%, ceea ce echivalează cu evenimentele din SUA în perioada 1929-1932”, explică Zulauf.

“În plus, mă aştept ca anul viitor cel puţin o ţară, dar probabil vor fi trei, să iasă din zona euro. De aceea anul 2012 va fi interesant pentru că nu există reguli după care să se facă această ieşire din zona euro. Ieşirea unei ţări din zona euro înseamnă că a doua zi după acest eveniment sectorul bancar al ţării respective se prăbuşeşte, iar băncile vor trebui naţionalizate imediat”, mai spune Zulauf.

“Vor introduce o nouă monedă, vor naţionaliza sistemul bancar şi după aceea şi guvernul va intra în faliment. La asta trebuie să ne aşteptăm anul viitor. Cred că Grecia va face acest lucru, iar Portugalia şi Irlanda sunt de asemenea candidaţi”.

Articolul a fost preluat de pe ZF.ro

Sursa foto: financetrends.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.