”Miracolul românesc, în ştiri de cronica neagră”

Articolul de mai jos este preluat de pe jurnalul.ro
Autor: Adrian Cercelescu

”În timp ce populaţia se gâtuie prin supermarket pentru două suluri de hârtie igienică (pe care aparent nici n-are după ce s-o folosească), România trece prin “Cea mai puternică relansare economică din Uniunea Europeană”. Atenţie! a spus-o Elena Udrea bazată pe Statistică, şi nu invers. Nu vreau să vă enervez cu cifre, dar treaba stă cam aşa: Suntem vicecampionii Europei la raportul investiţii/buget, dăm lecţii la şomaj, inflaţie şi datorie publică, iar exporturile, industria, rapiţa, construcţiile şi (fireşte) turismul au luat-o razna în sus.

Acum, îmi vine greu s-o spun dar, dacă e să ajungem şi noi cineva în UE, asta n-o s-o aflăm de la Elena Udrea citând din Coşul de Consum. Se ştie vechea problemă a Statisticii: nu te satură. O să mă consider lider în Europa doar când nenorocita de presă turbată după senzaţional va scrie asta la cronica neagră. Exemplificare.

Ştirea 1. Şeful unui grup de cerşetori francezi care acţionau în zona Obor a fost reţinut astăzi la Bucureşti. Cetăţeanul Dupont Didier zis Moldavie a fost surprins pe când încerca să-şi vândă propria fiică – Valerie Slobozia Dupont, 2 ani – în spatele halei de peşte, pentru suma de 1.200 lei. Incidentul survine la doar o zi după expulzarea altor doi cetăţeni francezi din localitatea Bordeaux, care veniseră la Vaslui să-şi vândă rinichii şi mama.

Ştirea 2. (…) Violul a fost comis în momentul în care pensionara îşi deschisese garajul şi se pregătea să urce în maşină. Victima a povestit că agresorii care s-au comportat ca nişte animale păreau nemţi sau norvegieni. Cartierul Ferentari a devenit nesigur după ce, printre persoanele în etate, s-a lansat moda angajării de “personal exotic” din ţările nordice, pentru îngrijirea gazonului.

Ştirea 3. Olanda a depăşit Austria în topul cetăţenilor străini din închisorile româneşti. Pe locul al treilea este Italia. Explicaţia este că, după ce au fost daţi afară din serviciile de salubritate pentru că sunt leneşi, cetăţenii italieni au început să spargă bancomate, deşi nu se pricep.

Ştirea 4. Incidente în Mica Anglie. Poliţia Locală a Capitalei a încercat în această dimineaţă, pentru a treia oară, să evacueze tabăra ilegală ridicată de cetăţeni britanici pe stadionul Steaua. Şapte persoane s-au urcat pe nocturnă şi au afişat un banner pe care scrie: “Şi noi suntem din Europa”, ameninţând că se-aruncă. Problemele au început în urmă cu o lună, când zeci de familii din Oxford au fost izgonite din Herăstrău pentru că mâncau florile.

Ştirea 5. A fost prins ucigaşul prostituatului finlandez din reţeaua proxenetei suedeze. Este un cetăţean italian care locuia fără forme legale la Bagaje, în Gara Basarab.

Sigur, nu exclud ştirile scurte, cum sunt astea care se scurg acum pe televizor şi zic că iar ne îngheaţă ceva. O aştept pe aia cu: Cancelarul Austriei a venit să se opereze la Spitalul Judeţean Giurgiu. Sau: Boc se opune aderării Marii Britanii la Schengen dar nu exclude ridicarea în 2015 a permiselor de muncă pentru spanioli. A! să nu uit: Ambasada Elveţiei protestează faţă de recentele declaraţii ale ministrului Igaş, precizând că nu toţi elveţienii se ocupă cu <furtişaguri din măcelăriile româneşti> ”.

Sursa foto: cdep.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *