„Managementul organizarii activitatilor extrascolare integrative pentru copii cu nevoi speciale”, eveniment organizat de Asociatia Idei pentru Viitor in perioada 7.03.2012-11.03.2012

„Managementul organizarii activitatilor extrascolare integrative pentru copii cu nevoi speciale”  MODULUL I – sau cum sa intelegem cu adevarat nevoile, dorintele si visele copiilor cu nevoi speciale Asociatia Idei pentru Viitor a organizat in perioada 7.03.2012-11.03.2012, la Azuga, a-5-a sesiune de formare in domeniul organizarii activitatilor de timp liber, extra-scolar, pentru copiii cu nevoi speciale, in cadrul proiectului  „Fiecare copil merita o educatie completa”.

32 de specialisti din 4 judete  (Tulcea, Calarasi, Prahova si Braila) au participat in cadrul atelierelor de lucru la identificarea nevoilor educationale si de socializare pe care care le au copii si tinerii cu nevoi speciale si au explorat diferite modalitati de a organiza timpul liber al acestora, si plasarea copiilor  intr-un context diferit de cel uzual.

Metodologia de invatare utilizata in cadrul atelierelor este invatarea experentiala, o metoda mult mai eficienta decat metoda clasica atunci cand se doreste formarea de noi abilitati (comunicare, ascultare activa, leadership etc.) pentru a defini noi standarde in organizarea timpului liber pentru copiii si tinerii cu nevoi speciale.

Sesiunea de formare a inclus si exercitii prin care va fi stimulata creativitatea copiilor, modalitati alternative de comunicare si nu in ultimul rand, toleranta.

Scopul final al proiectului il constituie integrarea tinerilor cu nevoi speciale in societate si pregatirea profesionala a personalului implicat in lucrul cu acestia.

“Acesti copii au nevoie de o atentie deosebita din partea noastra. Prin organizarea activitatilor specifice de timp liber, incercam sa le oferim o stare de bine, respect si, cel mai important lucru, incredere in ei, in fortele lor proprii si poate acest lucru ii va determina si pe parinti sa fie mai increzatori in viitorul copiilor lor”, a declarant Constantin Cernat, managerul proiectului.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *