45% dintre tinerii spanioli sunt şomeri sau au slujbe nesigure

Situaţia tinerilor din Spania a devenit îngrijorătoare în condiţiile în care 45% dintre aceştia sunt şomeri, iar altă mare parte au slujbe precare.

De altfel, şomajul în întreaga Spanie a depăşit 5 milioane de şomeri. Este o generaţie care supravieţuieşte cu ajutorul locurilor de muncă nesigure, cu ajutorul muncii la negru şi a solidarităţii familiilor, scrie cotidianul francez Le Figaro, într-un reportaj, potrivit Adevarul.ro.

“Drama Spaniei este nivelul ridicat al eşecului şcolar şi lipsa foarte mare de competenţe, explică Juan Romero, profesor universitar de georgrafie urbană. În Valencia, atinge 40%, cu 10% mai mult decât media din restul Spaniei. Bula imobiliară a fost un dezastru, ea a scos mulţi tineri din şcoală, atrăgându-i prin salariile mari”.

Viceprimarul Eva Tormo se declară îngrijorat cu privire la viitor. “Oamenii de aici supravieţuiesc cu ajutorul familiilor şi al economiei subterane, mulţumită banilor strânşi în anii de boom economic. Dar mă tem de o explozie socială în cazul în care ajutoarele se vor fi epuizat, pentru că locurile de muncă nu sunt aproape să revină”.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa articol:  Adevarul.ro
Sursa foto:  es.m.globedia.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *