49% dintre francezi cred că ţara lor va ajunge în aceeaşi situaţie ca Grecia

Aproximativ jumătate dintre francezi (49 la sută) apreciază că Franţa ar putea să cunoască în următoarele luni sau în următorii ani aceeaşi situaţiei ca Grecia, aflată în pragul falimentului, potrivit unui sondaj IFOP publicat de Sud-Ouest Dimanche, preluat de Mediafax.ro.

Potrivit acestui sondaj, 17 la sută dintre persoanele intervievate consideră că “sigur” Franţa ar putea cunoaşte o situaţie similară, în timp ce 32 la sută au răspuns “probabil că da“. Dintre cei 51 la sută dintre respondenţi care au răspuns negativ la această întrebare, 37 la sută susţin că Franţa “probabil că nu” va cunoaşte o situaţie similară, iar 14 la sută au declarat că “sigur nu”.

Acest rezultat este în regres în raport cu cel înregistrat în noiembrie (57 la sută), cu atât mai mult cu cât proporţia francezilor convinşi că un scenariu grec nu ar putea “cu siguranţă” să i se întâmple Franţei a crescut cu 12 puncte în trei luni (de la 2 la sută în noiembrie la 14 la sută în prezent), comentează cotidianul din Bordeaux.

Sondajul a fost realizat online în perioada 16-17februarie pe un eşantion format din 1.007 persoane reprezentative pentru populaţia franceză cu vârste peste 18 ani.

Mai multe informaţii despre sondaj puteţi găsi aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  nationalpride.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *