51% dintre turiştii europeni şi-au propus să îşi petreaca vacanţa în ţara lor. Propunerile UE pentru “vizitaţi România”

Anul trecut, aproximativ jumatate (51%) din turistii europeni si-au propus sa isi petreaca vacanta in tara lor. Multi au estimat ca aceasta tendinta va continua in 2012, asadar Comisia Europeana, prin initiativa sa “Destinaţii turistice europene de excelenţă” (European Destinations of Excellence) (EDEN), incurajeaza europenii sa descopere bogatia de valori ascunse chiar de pe meleagurile lor. Destinatiile castigatoare din Romania sunt, pana acum, Geoagiu Băi (2010), Parcul natural Apuseni (2009) si Depresiunea Horezu (2008). 

Destinatiile participa la un concurs pentru a deveni destinatia turistica de excelenta din tara lor, in fiecare an axandu-se pe o alta tema.

Comisarul european pentru industrie si antreprenoriat, Antonio Tajani, a afirmat: “EDEN pune in lumina destinatiile de vacanta sustenabile, in care turismul este adaptat la mediul si la comunitatea locala. In aceasta economie mondiala in schimbare rapida, EDEN continua sa puna in valoare ingeniozitatea si creativitatea in domeniul turistic. In acelasi timp, economia locala va avea de castigat, mai ales intreprinderile mici si, astfel, proiectul EDEN poate contribui la depasirea crizei economice actuale.”

Sursa articol:  EurActiv.ro
Sursa foto:  turism-zone.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *