51% dintre români și-ar schimba jobul pentru un salariu mai mare

51% din angajaţii români spun că “salariul” este primul motiv al schimbării locului de muncă. Acesta este urmat de recunoasterea profesională (19%) şi dorinţa de a profesa în domeniul de interes (18%), potrivit portalului de știri Cuget Liber. Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbării locului de muncă se numără şi ocuparea unui post de manager/team leader (7%), bărbaţii fiind mai motivaţi din acest punct de vedere (56% din bărbaţi – 44% din femei).

Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe români să îşi schimbe locul de muncă, ce influenţează procesul de selecţie a unei oferte sunt beneficiile financiare, oportunităţile de dezvoltare şi recunoaşterea muncii rămân în top, însă remuneraţia pierde teren în faţa dorinţei de a profesa în domeniul în care candidaţii au şi finalizat studiile.
Alte beneficii care influenţează procesul de selecţie al unui job sunt asigurarea medicală, urmărită cu precadere de respondenţii de sex feminin (86%), maşina de serviciu şi concediile plătite parţial de angajator, cele din urmă fiind dorite cu precădere de către bărbaţi, în proporţie de 83%, respectiv 67%.
Sondajul a fost efectuat la nivel naţional de un site de recrutare online în martie – aprilie 2012, pe un eşantion total de 1920 de respondenţi.
Sursa: Cuget Liber
Foto:  saltandpegram.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *