Acord între Cuba și compania americană Google pentru îmbunătățirea accesului la internet

Cuba a semnat un acord cu Google pentru a avea un acces mai bun la internet. Accesul la internet este limitat iar viteza este una redusă, informează Deutsche Welle.

Mayra Arevich, directorul companiei de telecomunicatii cumbaneze, Etecsa, a semnat acordul la Havana luni împreună cu directorul executiv al companiei Alphabet, Eric Schmidt.

Potrivit acordului, Cuba va avea acces la o rețea numită Google Global Cache, care stochează conținutul de pe site-urile Google, cum ar fi Gmail și YouTube pe serverele locale, accelerând accesul utilizatorilor.

Această înțelegere le va permite utilizatorilor cubanezi să aibă acces mai rapid la continut, îmbunătățind viteza și calitatea”, a afirmat Etecsa. În cadrul conferinei de presă înainte de anunțarea încheierii acordului, jurnaliștii nu au avut voie să pună întrebări.

Havana le-a permis cetățenilor cubanezi să aibă acces la o parte a conținutul Google încă din 2014, dar conexiunea la internet este foarte proastă, accesul la internet fiind făcut prin internediul fibrei optice.

Cuba are aproximativ 900 de internet cafe-uri administrate de stat și peste 200 de puncte de hotspot WIFI, fiind statul cu rata cea mai redusă din lume privind accesul la internet, doar 1/3 dintre cubanezi intrând pe internet de-a lungul unui an, potrivit statisticilor oficiale.

Accesul la internet costă 2 dolari/oră,- o avere într-un stat în care salariul mediu este de 29 de doalri. Doar anumite persoane care profesează într-un anumit domeniu, precum medicii sau jurnaliștii, au permisiunea de a avea acces la internat acasă.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.