Acord pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI. Ponta neagă semnarea documentului cu CNSC

Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL, potrivit Mediafax.

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, “în principiu”, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

“Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus”, se mai arată în document.

Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi…sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, inctoxicările tipice de la PDL de natură securistă”, a spus Ponta.

Puteți vedea documentul AICI.

Organizaţiile membre ale CNSC afirmă că voinţa lor este să obţină, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului, adică demisia preşedintelui României, alegeri anticipate separate şi “adoptarea unor măsuri ferme pentru a împiedica fraudarea alegerilor”.

Pentru aceasta ele au un set de obiective imediate, printre care şi restaurarea democraţiei, în acest scop cerând “restaurarea democraţiei constituţionale participative, interzicerea strictă a amestecului Executivului în deciziile Legislativului şi ale puterii judecătoreşti”.

De asemenea, CNSC mai enunţă: “Dreptul la justiţie obiectivă prin interzicerea amestecului Executivului şi politizarea actului de justiţie, desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS, etc. Încredinţarea atribuţiunilor acestora structurilor statului deja existente”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *