Acordarea ajutoarelor prin mecanismul european de stabilitate, conditionata de ratificarea pactului bugetar UE

Ratificarea pactului bugetar privind înasprirea disciplinei in zona euro va fi una dintre conditiile pentru ca un stat sa poata beneficia de ajutorul acordat in cadrul Mecanismului Permanent de Stabilitate (MES), conform celei mai recente forme a proiectului, anunta EurActiv.ro.

“Ajutorul in cadrul Mecanismului Permanent de Stabilitate (MES) va fi conditionat de ratificarea tratatului”, potrivit proiectului.

Prin conditionarea ratificarii pactului bugetar de accesul la fondul permanent de stabilitate (MES), europenii au dat curs unei solicitari a Germaniei, potrivit Mediafax.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, spune, intr-un interviu acordatHotNews.ro, ca are “sentimente mixte” legate de mecanismul de cooperare si verificare asupra justitiei si ca, cel mai probabil nu ar fi ridicarea lui – in urma raportului Comisiei din vara – ci “topirea” sa in doua mecanisme aplicabile la nivel comunitar. Altfel, Romania va fi supusa in continuare unui tratament diferit in UE si ramanem un stat de categoria a doua, completeaza EurActiv.ro.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  bangersandnash.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.