Acordul de prietenie și colaborare dintre Rusia și Moldova a fost prelungit cu 10 ani

Ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, se află într-o vizită de o zi în Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat iniţial că este preconizată semnarea unor documente bilaterale, fără a preciza despre ce anume e vorba.

Serghei Lavrov și Iurie Leancă au prelungit cu 10 ani Acordul de prietenie și colaborare dintre Rusia și Moldova, care expiră în acest an. Cei doi miniştri au semnat un Acord privind cooperarea în domeniul arhivelor şi Planul de consultări între cele două ministere în anul 2012.Diplomații au salutat reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean. „Să ne concentrăm pe găsirea unei căi de soluționare pe termen lung în baza principiilor integrității și suveranității Republicii Moldova”, a spus Lavrov.

Aceasta este cea de-a doua vizită la Chişinău a ministrului rus de Externe. Anterior, Serghei Lavrov a fost în Republica Moldova în luna februarie 2009.

Oficialul rus a evitat să vorbească despre aşa numitele alegeri din regiunea transnistreană, dar şi să confirme sau să infirme recentele informaţii apărute în presă precum că Rusia s-a dezis de Igor Smirnov. „Sper că aţi citit şi aprecierile făcute de către reprezentanţii conducerii ruse, nu doar nu doar cele făcute de jurnaliştii şi analiştii ruşi. Noi ne-am expus părerea vizavi de acest subiect şi aceasta rămâne în vigoare”, a conchis Lavrov.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/Serghei_Lavrov

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *