Acordul încheiat la summit-ul UE ar putea fi blocat de alegerile din Franţa

Campania electorală din Franţa ar putea bloca programul de guvernanţă fiscală convenit de liderii UE la summit-ul de săptămâna trecută, a avertizat ministrul francez al bugetului, Valerie Pecresse, care consideră că adversarii preşedintelui Nicolas Sarkozy ar putea întârzia legislaţia necesară, scrie Mediafax, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Viteza este vitală pentru a restaura încrederea. Franţa trebuie să dea un exemplu. A fost la originile acestui tratat alături de Germania şi ar fi paradoxal dacă acordul ar fi blocat timp de trei luni din cauza alegerilor prezidenţiale. Lansez un apel la unitate naţională”, a comentat Pecresse la postul de radio Europe 1.

Francois Hollande, principalul adversar al lui Sarkozy în alegerile din aprilie şi mai, se opune propunerii preşedintelui de a introduce în constituiţie necesitatea unui buget echilibrat, aşa-numita “regulă de aur”.

Hollande, reprezentant al Partidului Socialist, a declarat la rândul său, în urma afirmaţiilor lui Pecresse, că va renegocia acordul încheiat la summit-ul UE dacă va câştiga preşedinţia.

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc anul viitor în două tururi de scrutin, la finele lunii aprilie şi începutul lunii mai.

Sursa articol: RomaniaLibera.ro

Sursa foto: fr.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *