Efectul ACTA: Unul dintre cele mai mari site-uri de torrente din Marea Britanie a fost interzis

Utilizatorii de internet din Marea Britanie nu vor mai putea accesa unul dintre cele mai mari site-uri de torrente din lume, Pirate Bay, scrie BBC, potrivit Gandul.info.

Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie a cerut furnizorilor de internet să interzică accesul pe Pirate Bay, ceea ce înseamnă că 51,5 milioane de utilizatori de internet britanici vor rămâne fără principala lor sursă de descărcare ilegală de filme, muzică şi alte documente.

Deşi industria cinematografică şi cea muzicală au salutat decizia Înaltei Curţi, criticii spun că închiderea Pirate Bay nu va aduce mai mulţi bani în buzunarele producătorilor. Asta pentru că există sute de alte site-uri de torrente de unde utilizatorii pot descărca ilegal orice film sau melodie dorită.

În plus, Partidul Piraţilor din Marea Britanie susţine că această decizie reprezintă “începutul unei noi ere a cenzurii pe internet”, pentru că hotărârea Înaltei Curţi creează un precedent şi, în viitor, ar putea fi închise toate site-urile care par sau sunt ilegale.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *