Aderarea României şi Bulgariei la Schengen, o prioritate pentru preşedinţia cipriotă a UE

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi o prioritate pentru viitoarea preşedinţie cipriotă a Uniunii Europene, a anunţat ministrul bulgar de Interne într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a participat joi la o reuniune a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, la Luxembourg. Cu această ocazie, Ţvetanov a avut discuţii informale cu omologii săi german şi olandez, precum şi cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

El a discutat de asemenea despre aderarea la Schengen cu miniştrii de Interne din România şi Cipru. Cele trei state au evocat măsuri specifice care ar contribui la o evoluţie pozitivă a demersurilor României şi Bulgariei de aderare la Schengen în septembrie, potrivit site-ului Novinite.com.

România şi Bulgaria sperau să adere la Schengen în primăvara lui 2011, dar integrarea lor a fost blocată de ţări ca Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda, care se temeau că siguranţa spaţiului de liberă circulaţie ar putea fi periclitată de crima organizată şi corupţie.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: turkiye-ab.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *