Analiştii BRI: Dezvoltarea excesivă a sectorului financiar afectează grav economia

Sectorul financiar contribuie în mod cert la dezvoltare, dar creşterea excesivă a acestuia poate afecta grav economia, privată de cei mai buni specialişti şi cele mai bune idei în materie de prosperitate, avertizează analişti ai Băncii pentru Reglemente Internaţionale (BRI), citaţi de  Mediafax, potrivit Realitatea.net.

Analiştii BRI afirmă în concluziile unui raport, pe care le consideră “izbitoare” că “cu cât creşte sectorul financiar cu atât încetineşte creşterea economică”.

Ţările avansate au permis dezvoltarea sectorului financiar, respectiv a băncilor şi fondurilor de investiţii, cu mult peste nivelul de la care devine nociv pentru economia reală, au subliniat analiştii, care au exprimat în raport opiniile lor personale, chiar dacă studiul este publicat de BRI.

Analiştii au ajuns la două concluzii evidente. Prima dintre ele este că o creştere rezonabilă a sectorului financiar aduce anumite creşteri ale productivităţii. A doua este că, de la un anumit punct, depăşit de mult timp de economiile dezvoltate, dezvoltarea băncilor şi instituţiilor de credit este asociată cu o creştere mai lentă.

Detalii aici.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  dreamstime.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *