Arnault, cel mai bogat om din Europa, dupa ce a anuntat ca a cerut cetatenie belgiana: Voi continua sa imi platesc taxele in Franta

CEO-ul grupului LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.) Bernard Arnault a iesit duminica in fata presei pentru a reitera ca va continua sa isi plateasca impozitele in Franta dupa ce, cu o zi inainte, anuntase ca a depus cerere pentru obtinerea cetateniei belgiene, informeaza AFP, potrivit HotNews.ro.

Cel mai bogat om din Franta si din Europa a respins orice “interpretare politica” a demersului sau. Intre timp, Franta asteapta, duminica seara, cu sufletul la gura declaratiile presedintelui Francois Hollande cu privire la “starea natiunii” la patru luni de la preluarea mandatului.

“Tara noastra trebuie sa poata conta pe contributia fiecaruia pentru a face fata unei crize economice profunde intr-un cadru bugetar extrem de limitat”, a afirmat CEO-ul LVMH adaugand ca isi va plati, in continuare, taxele in Franta, “asemenea tuturor francezilor”.

Cererea pentru dubla nationalitate “este un demers personal inceput in urma cu cateva luni si nu trebuie sa faca obiectul vreunei interpretari politice”, a afirmat presedintele grupului LVMH, lider mondial in sectorul produselor de lux.

Cel mai bogat om din Franta a negat deja cu o zi inainte ca initiativa sa ar fi motivata de interese financiare  precum evitarea suprataxarii pe care presedintele Hollande vrea sa o implementeze in cel mai scurt timp posibil.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *