Banca Mondiala asista ADR Vest intr-un studiu privind competitivitatea

Banca Mondiala va efectua, timp de 9 luni, la Timisoara, un studiu privind competitivitatea in cadrul ADR Vest, proiect ce va folosi bani europeni nerambursabili, in valoare de 3 milioane de lei, se arată într-un comunicat remis presei.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) – în calitate de beneficiar – a semnat azi, 10 septembrie, contractul de finanțare cu Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale în România (ACIS) – Autoritate de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică (AM POAT) – și acordul cadru cu Banca Mondială – furnizor de servicii în cadrul proiectului – pentru implementarea pachetului de asistență tehnică „Servicii pentru creșterea competitivității și specializare inteligentă în Regiunea Vest”.

Concret, reprezentantii Bancii Mondiale vor studia competitivitatea regiunii de Vest pentru a vedea pe ce sectoare se poate dezvolta in perioada 2014-2020. Cu alte cuvinte, ce domenii se preteaza pentru o reala crestere in urmatorii ani si unde sa fie directionate investitii importante.

Acest studiu se va face in baza unui proiect de aproximativ 3 milioane de lei, bani nerambursabili sositi prin Programul National de Asistenta Tehnica.

Prin aceast studiu ne gandim de pe acum la modul vom pregati regiunea pe perioada 2014-2020. Acest proiect consistent ne da sansa sa avem o asistenta buna pentru Agentie“, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Proiectul are o durata de 9 luni, incepand chiar din septembrie si poarta numele “Servicii pentru cresterea competitivitatii si specializare inteligenta in Regiunea Vest“.

Sursa: opiniatimisoarei.ro
Foto:  shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *