Cum vrea Catalonia să-şi relanseze economia

Un complex de divertisment şi cazinouri în valoare de 6 miliarde de dolari urmează să fie construit la Barcelona, proiect prin care autorităţile Cataloniei speră să relanseze economia puternic îndatorată a regiunii autonome spaniole, relatează MarketWatch, potrivit Gamdul.info.

Pe de altă parte, compania americană Las Vegas Sands are un alt proiect, de 20 de miliarde de dolari, Eurovegas, de construcţie a unui complex de cazinouri în Spania, pentru care concurau Barcelona şi Madrid, dar autorităţile catalane au anunţat în această săptămână că nu se aşteaptă să devină gazda acestuia.

Planul pentru complexul de 6 miliarde de dolari, Barcelona World, include hoteluri de lux şi parcuri tematice şi va reflecta cultura Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei, Statelor Unite şi Europei.

Proiectul va fi finanţat în mare parte prin investiţii private şi va crea 20.000 de locuri de muncă la deschiderea prevăzută în 2016, potrivit oficialilor catalani.

Catalonia, regiune puternic îndatorată, a cerut la sfârşitul lunii august un ajutor de 5 miliarde de euro din partea guvernului de la Madrid, pentru a a-şi putea respecta obligaţiile financiare.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.