Der Spiegel: Băncile, companiile și investitorii se pregătesc pentru colapsul monedei euro

Împrumuturile transfrontaliere sunt în scădere, managerii de investiții evită Europa, iar banii se duc spre obligațiuni germane și spre piața imobiliară nemțească. Euro rămâne stabil în fața dolarului pentru că America are și ea propriile probleme. Dar, spre deosebire de euro, structura dolarului nu stă sub semnul întrebării.

Băncile, investitorii și companiile se pregătesc pentru posibilitatea ca zona euro să se destrame și acest lucru poate fi un semnal clar că exact asta se va întâmpla, scrie săptămânalul german Der Spiegel, potrivit EVZ.ro.

Există tot mai multe resentimente atât în țările creditoare, cât și în cele care se împrumută, dar și în statele care ar putea să alăture uneia dintre aceste categorii.

Politicienii germani, cum este ministrul bavarez de Finanțe, Markus Soder, din Uniunea Creștin Socială, cer în mod deschis ca Grecia să fie dată afară din zona euro. În același timp, liderul opoziției germane de centru-stânga social-democrate, Sigmar Gabriel, solicită ca țările din zona euro să împartă povara datoriilor.

Pe piețele financiare, disputele politice în ceea ce privește cea mai bună cale de a rezolva criza au reușit doar un lucru: să aprindă și mai mult teama prăbușirii monedei euro.

Citiţi mai multe AICI.

Foto: brotherpeacemaker.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.