Egiptul cere mai mulţi bani de la FMI

Egiptul, confruntat cu o gravă criză economică, a cerut miercuri FMI un împrumut de 4,8 miliarde de dolari, mai mare decât suma de 3,2 miliarde de dolari prevăzută iniţial, notează Mediafax.

Împrumutul a fost discutat în timpul unei vizite la Cairo a directorului general al FMI, Christine Lagarde, în timpul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Mohamed Morsi şi premierul Hicham Qandil.

“Termenii iniţiali se refereau la 3,2 miliarde de dolari, dar am vorbit despre majorarea la 4,8 miliarde de dolari, poate mai mult”, a declarat Qandil într-o conferinţă de presă comună cu Lagarde.

Lagarde a afirmat la rândul ei că a fost foarte impresionată de strategia şi ambiţiile expuse de oficialii egipteni, dar a fost prudentă în privinţa modalităţilor şi amploarea susţinerii din partea FMI.

Ea a arătat că nu s-au discutat încă detaliile ajutorului şi programului de măsuri pe care guvernul de la Cairo va trebui să le aplice.

Egiptul se confruntă cu o agravare a situaţiei sale economice, după îndepărtarea de la putere a preşedintelui Hosni Moubarak, în februarie 2011.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *