FMI: vindeți, scumpiți și plătiți-vă datoriile!

Misiunea FMI s-a încheiat, problemele continuă. Pe lângă privatizări și scumpiri, Guvernul trebuie să rezolve și problema arieratelor, care „refuză“ să se reducă, notează publicația Capital.ro.

Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) a plecat din București săptămâna trecută, urmând a se mai întoarce doar în decembrie pentru o nouă evaluare. Adică după alegerile parlamentare de la sfârșitul lui noiembrie sau începutul lunii decembrie.

FMI, prin șeful misiunii, Erik der Vrijer, a arătat că nu susține modificările fiscale propuse de actualul guvern, cu excepția plății cotei de TVA la încasarea facturii. Reducerea TVA pentru alimente și impozitarea pe nivele diferite a veniturilor nu au fost acceptate, cel puțin în acest moment, fiind invocată lipsa studiilor de impact și necesitatea ca veniturile bugetare să nu scadă.

Pentru aprobarea efectivă a celei de-a șasea misiuni a Fondului, condițiile impuse sunt în număr de patru: vânzarea a 5% din Transgaz, privatizarea Oltchim, plata arieratelor acumulate de autoritățile locale și majorarea prețului gazelor naturale, din septembrie.

Sursa: Capital.ro
Foto:  soundmigration.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to FMI: vindeți, scumpiți și plătiți-vă datoriile!

  1. Stefan Craciun 20/08/2012 at 12:26

    seful vechi al delegatiei era mai indulgent parca. venea, analiza, propunea solutii. eheee…..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.