Peste 600 de insule private, de vânzare. De ce le vând proprietarii

Aproximativ 600 de insule private sunt scoase în prezent la vânzare, în întreaga lume, de trei ori mai multe decât în anul 2006, scrie Daily Mail, potrivit Gandul.info.

Potrivit broker-ului Farhad Vladi, citat de Sunday Times, numărul mare de insule scoase la vânzare în ultimii ani se explică prin scăderea pieţei de lux.

Spre exemplu, insula Allen, aflată în largul coastei Washington, a fost scoasă la vânzare în 2005 pentru 25 de milioane de dolari, iar acum proprietarii cer doar 13,5 milioane de dolari pe ea.

Clienţii fascinaţi de ideea de a avea propria insulă uită de costurile de întreţinere exorbitante, de formalităţile greoaie pe care le presupune o astfel de achiziţie, de speciile protejate şi animalele sălbatice ori de lipsa utilităţilor. În ultimul secol au fost scoase la vânzare în jur de 12.000 de insule, dar numai 1.000 dintre acestea au fost amenajate pentru a asigura o şedere confortabilă. Atunci când acest lucru nu a fost cu putinţă, proprietarii au încercat să scape de ele şi le-au vândut la preţuri mult mai mici.

Detalii AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  privateislandsmag.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *