Marian Dusan, Asociaţia RBA: Lipsa corenţei politice face ca piaţa economică românească să fie codaşă

„In ultima perioada s-a vehiculat ideea ca scandalurile, certurile politice sau de alta natura nu influenteaza mersul economiei. Afirmatia este, din pacate, falsa. Lipsa coerentei si a vointei politice fac ca, raportata la toate celelalte piete emergente, piata economica romaneasca sa fie codasa”, afirma presedintele Asociatiei Romanian Business Accelerator, potrivit unui comunicat remis presei.

De asemenea, Marian Dusan considera ca marimea Bursei oricarei tari reflecta, de fapt, gradul de incredere pe care investitorii il au in politicile si economia unei tari. Comparativ cu celelate state emergente (Polonia, Rusia, China, Brazilia, Africa de Sud, etc) atat in 2010, cat si in 2011 procentul pe care Bursa il reprezinta din PIB este de doua sau chiar de trei ori mai mic.

 

In contextul unei instabilitati politice si a scaderii increderii investitorilor, viitorul economic al Romaniei nu e incurajator. In plus, o societate care nu se bucura de increderea investitorilor, spune Dusan,  „va fi mereu la coada oricarui clasament economic, iar schimbarile vor fi greoaie si vesnic impuse de altii”.

„Scandalurile si crizele politice ar trebui sa se incheie aici”, spune Marian Dusan, a carui parere este cu atat mai exacta cu cat, asa cum afirma, reprezinta peste 2000 de investitori straini.

Mai multe detalii: http://profitinfo.ro/impactul-increderii/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *