Marian Dusan, Asociaţia RBA: Creşterea economică, o certitudine

Chiar daca unele domenii au raportat usoare scaderi comparativ cu 2011, “per total, trendul este ascendent si motivant pentru companii. (…) Trebuie sa privim cu optimism cresterile si oportunitatile care se ivesc”, spune Marian Dusan, presedintele Romanian Business Accelerator, in cadrul unei analize realizate pentru ProfitInfo.ro.

Cresterile sunt imbucuratoare atat la nivelul previziunilor referitoare la numarul de angajari, cat si la nivelul cifrelor de afaceri si investitiilor. In privinta cresterii numarului de angajari, “potrivit unui studiul rea­lizat de ManpowerGroup Romania, aproape un sfert (23%) dintre angajatorii de pe piata locala sustin ca vor face noi angajari in urmatoarele trei luni.” La nivel de predictie, studiul ofera speranta de mai bine.

Certidudinea cresterii economice o dau, insa, studiile INS. Potrivit acestora, s-au realizat cresteri semnificative atat comparativ cu anul trecut, cat si fata de luna iunie 2012. Au crescut transporturile pe apa (+34,1%), activitatile de  arhitectura  si inginerie, activitati  de  testari si analiza tehnica (+24,3%), dar activitatile de editare (+14,1%) sau de consultanta in management (+10%).

In ceea ce priveste investitiile, certitudinea este ca investitiile realizate in economia nationala au crescut atat in trimestrul II 2012, cat si in semestrul I 2012, fata de perioadele similare din anul precedent, cu 19,5%, respectiv cu 20,0%.

Economia Romaniei da semne clare de relansare, insa asta nu se va simti imediat si e posibil ca semnele cresterii sa fie mai vizibile in prima parte a anului 2013”, mai spune Dusan.

Analiza completa aici.

Foto: icp.org.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.