Stolojan: UE pierde sute de miliarde de euro prin sisteme evazioniste din paradisuri fiscale

Theodor_StolojanEuroparlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat vineri, într-o conferință de presă pe tema viitoarelor reglementări europene în materie de impozitare fiscală, că este inadmisibil ca într-un stat din UE să activeze firme înregistrate în paradisuri fiscale care scapă de impozitare, notează Realitatea.net.

“Dacă am o firmă în România care are, de exemplu, proprietar o firmă înregistrată în Olanda, ai cărei proprietari sunt o altă firmă înregistrată prin Caraibe, și vând firma din România, în mod normal statul român ar trebui să impoziteze câștigul de capital, să încaseze 16% din câștigul de capital. În momentul în care avem o firmă de acest fel, vânzarea firmei din România se înregistrează în Caraibe, se schimbă acolo numele unui individ cu numele altui individ care devine proprietarul firmei de Caraibe, iar statul român nu poate impozita nimic”, a explicat Stolojan.

Statele membre din UE pierd, e o cifră îngrozitoare, discutăm de multe sute de miliarde de euro, evaziune fiscală care se face pe aceste sisteme”, a precizat Stolojan.

Sursa: Realitatea.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.