Agentia Standard and Poor’s plaseaza sub supraveghere ratingul “AAA” al UE

Agentia de rating Standard & Poor’s a plasat sub supraveghere ratingul de top “AAA” al Uniunii Europene, explicand ca finantarea din cadrul Uniunii ar putea fi afectata de criza datoriilor din zona euro. De asemenea, agentia a anuntat ca intentioneaza sa coboare ratingul mai multor banci importante din zona euro, in urma unei revizuiri ample a criteriilor pe care se bazeaza calificativele acordate de agentie, relateaza AFP și EurActiv.ro, citand un comunicat al agentiei.

S&P, care atribuie aceasta nota Uniunii Europene din 1976, a explicat intr-un comunicat ca finantarea UE va suporta consecintele crizei datoriilor publice din zona euro.

Printre bancile vizate se numara bancile franceze BNP Paribas, BPCE, Credit Agricole si Societe General, institutiile financiare germane Deutsche Bank si Commerzbank sau banca italiana UniCredit.  Agentia nu exclude plasarea sub supraveghere negativa a altor banci din zona euro, se arata in comunicatul S&P.

Agentia a plasat, marti, sub supraveghere negativa ratingul Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF) ca urmare a deciziei sale de a plasa sub supraveghere calificativele principalelor state din zona euro.

Standard and Poor’s (S&P) a anuntat luni ca intentioneaza sa reduca nota de solvabilitate pe termen lung pentru sase tari din zona euro notate cu “AAA” si pentru alte noua tari din zona.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: redicecreations.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *