Alți doi romani arestati pentru violul adolescentei din Roma, de aceasta data ADN-ul se potriveste

 

Încă doi cetăţeni români, în vârstă de 18 şi 27 de ani, au fost arestaţi în dosarul violării adolescentei în vârstă de 14 ani, la Roma, iar ADN-ul lor corespunde cu cel al agresorilor, relatează RaiNews24.Potrivit unor surse apropiate dosarului, ADN-ul celor doi, care au precedente penale, ar corespunde cu cel prelevat de pe corpul victimei şi ar fi autorii violului.

Autorităţile italiene i-au arestat pe cei doi suspecţi după ce au localizat cele două telefoane mobile care le-au fost furate adolescentei violate şi prietenului ei, agresat. Unul dintre cele două telefoane a fost descoperit în România, iar celălalt la Roma.

În 18 februarie, alţi doi români, Alexandru Isztoika Loyos şi Karol Racz au fost arestaţi, fiind suspectaţi de violul survenit într-un parc din Roma, în noaptea de Sfântul Valentin. Ei au fost disculpaţi, însă, de rezultatul testelor ADN. Ambii se află, însă, în continuare în detenţie, fiind vizaţi de noi mandate de arestare: Loyos pentru calomnie şi autocalomnie, iar Racz pentru un alt viol, din 21 ianuarie.

În această situaţie, ancheta a trebuit să repornească de la zero. Poliţia italiană a apelat la FBI pentru că procedurile sale în caz de viol diferă. Astfel, poliţia italiană a plecat iniţial de la declaraţiile victimei, apoi s-a bazat pe mărturia lui Loyos, fiind convinsă că autorii sunt cei doi români, chiar şi fără rezultatele testelor ADN. În schimb FBI preferă să audieze victima “la rece”, adică la ceva timp după incident, atunci când amintirile sunt mai clare decât imediat după o experienţă atât de traumatizantă ca violul.

Autorităţile italieneau urmărit orice pistă exclusă anterior. Astfel, au ajuns din România probele ADN a circa 22 de persoane, membrii ai unei familii de ciobani romi din estul României. Aceştia sunt rude ale lui Ion Feraru, un deţinut în vârstă de 25 de ani aflat în închisoare în România, al cărui cromozom Y corespunde cu cel izolat de poliţia italiană din probele recoltate de pe corpul victimei. Cromozomul Y se transmite din tată în fiu şi este identic la toate persoanele de sex masculin dintr-o familie. Poliţia română a prelevat salivă de la verii şi fraţii lui Feraru şi analizează aceste mostre, după care probele vor fi trimise şi la Roma, unde poliţia a făcut analiză paralelă.

sursa-newsin

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Alți doi romani arestati pentru violul adolescentei din Roma, de aceasta data ADN-ul se potriveste

  1. Alex Padure 21/03/2009 at 22:42

    Unii sau bucurat repede spunand ca macar de data asta am scapat, dar din pacate tot romani sunt….O lom de la inceput!!! As dorii, totusi, sa atrag atentia asupra unor aspecte legate de arestarea celor doi si de comportamentul autoritatilor italiene fata de ei pana la sosirea ofiterilor romani….nu vi se pare ca am mai auzit povestea cu violenta politiei italiene asupra arestatilor romani si la alte cazuri, cum ar fi Mailat…???…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *