Băsescu inițiază consultările pentru numirea premierului imediat după publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial

Presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor, a anuntat marti Administratia Prezidentiala, potrivit HotNews.ro.

Presedintele Traian Basescu a afirmat in mai multe randuri ca va chema partidele, si nu aliantele, la consultari, dar nu a precizat explicit ca nu il va nominaliza prim ministru pe Victor Ponta.

“Categoric partidele, pentru ca in Constitutie art.103 face referire strict la partide. Iar daca va uitati in legea partidelor, definitia pentru partide si aliante este diferita. Eu nu pot sa incalc Constitutia. In plus, ar mai avea un efect daca as accepta sa discut cu aliante, mai ales cand vorbim de USL care spune ca va obtine peste 50% – nu mai am dreptul sa consult celelalte partide pentru ca este prevedere expresa in Constitutie, cand un partid obtine 51%, numai cu el se face consultarea”, a afirmat Basescu.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *