El Pais: Romania, piesa care nu se potriveste cu UE

Spaniolii au fost cu ochii pe alegerile parlamentare organizate, dumnica, in tara noastra. In acest context, jurnalistii straini apreciaza ca Romania “este piesa care nu se potriveste cu UE”, desi premierul Victor Ponta vrea “sa faca pace” cu Bruxelles-ul, potrivit Ziare.com.

Intr-un material publicat inainte de aflarea rezultatelor, El Pais precizeaza ca romanii spera ca UE le va forta politicienii sa puna in miscare reforme pentru a lupta cu coruptia.

Un intreg sistem de justitie este supervizat de Bruxelles, de unde deriva o coruptie atat de familiara incat nu este perceputa drept coruptie si, de asemenea, un alt tip de coruptie care revolta, dar care nu este lasata de-o parte si vine de la elite”. “Totul intr-o lupta mocirloasa pentru putere”, continua materialul.

“Pentru multi, a vota este doar un transfer obositor al razboiului la urne, razboi care a culminat in vara si a aruncat tara intr-o criza politica adanca si a scos la iveala fragilitatea institutiilor democratice”, continua El Pais.

Citiți mai multe aici.

Sursa: Ziare.com
Foto:  crossed-flag-pins.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *