Europarlamentar PPE: Suntem îngrijoraţi şi sperăm ca alegerile să fie făcute corect

Aleşii europeni îşi exprimă îngrijorarea privind posibilele derapaje ale democraţiei din România. Supravegherea alegerilor parlamentare de către experţi OSCE ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte transparenţa şi respectarea principiilor de drept, notează b1.ro.

Deşi prezenţa observatorilor la alegeri este o pată pe obrazul oricărui stat membru, parlamentarii europeni consideră că este necesară în situaţia actuală a României.

“Este bine ca observatorii să fie acolo, să vadă dacă lucrurile se desfăşoară într-un mod corect şi România nu ajunge în situaţia în care regulile democratice şi felul în care au loc alegerile ridică întrebări. E un semnal rău în ceea ce priveşte transparenţa României, democraţia din România” a declarat Reimer Boge, europarlamentar.

”Suntem îngrijoraţi şi sperăm ca aceste alegeri să fie făcute într-un mod corect”  a spus Markus Pieper, europarlamentar PPE.

“Este o ruşine pentru o ţară membră a Uniunii Europene când se pune problema în felul asta, să se supervizeze procesul electoral într-o ţară care a adoptat toate principiile statului de drept şi principiile democratice pe care a fost construită Uniunea Europeană” a spus, pe de altă parte, Petru Luhan, europarlamentar PDL.

Sursa: B1.ro
Foto:  cdep.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.