Hannes Swoboda, în România. Ce sfat îi dă lui Ponta dacă vrea să îl suspende din nou pe Băsescu

Liderul grupului socialiştilor (S&D) din Parlamentul European, Hannes Swoboda, vine vineri, în ultima zi de campanie electorală, în România. Vizita austriacului nu este prilejuită, însă, de campanie, ci de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din Craiova, oraş în care, în aceeaşi zi, premierul are ultimul miting dinainte de alegerile legislative de duminică. Dacă, totuşi, programul îi va permite, Swoboda va participa şi el la evenimentul electoral, a explicat socialistul, într-un interviu pentru Gandul.info.

Reporter: Cum se raportează socialiştii europeni, familia dumneavoastră politică, la scenariul unei noi suspendări a lui Traian Băsescu?

Hannes Swoboda: Este o problemă internă a României, dar am două sfaturi (pentru Victor Ponta, n.red.). În primul rând, să încerce să rezolve situaţia fără suspendare şi să ducă ţara într-o dezbatere mult mai calmă. Desigur, dacă domnul Băsescu nu îl va numi premier pe domnul Ponta într-un gest de sfidare, nu văd cum poate funcţiona democraţia românească. Al doilea sfat ar fi (ca Victor Ponta, n.red.) să nu declanşeze o nouă procedură de suspendare fără a fi convins că îl poate demite pe preşedinte. Dar, din nou, domnul Băsescu este cel care decide dacă se va ajunge iar la suspendare. Dacă se comportă într-o manieră democratică, nu văd cum ar ajunge din nou în situaţia de a fi suspendat.

Cititi aici interviul integral acordat de liderul socialist.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *