Alegeri 2012: În străinătate vor fi 306 secții de votare

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că pentru alegerile parlamentare, românii din Diaspora vor avea la dispoziție același număr de secții de votare ca la referendumul din luna iulie, iar suma alocată acestui eveniment se ridică la 5 milioane de lei, potrivit Realitatea.net.

”306 secții de votare în 95 de țări. Acesta este efortul pe care MAE îl face în acest proces electoral, proces electoral care va începe sâmbătă ora 22:00, ora României, cu secția de votare Auckland din Noua Zeelandă și va încheia luni dimineață la ora 7:00 cu mai multe secții de votare din SUA și Canada”, a declarat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

”Au fost distribuite aproximativ un milion de buletine de vot (904.600 buletine de vot distribuite în străinătate din care 452.300 pentru Camera Deputaților și 452.300 pentru Senat, n.red.), de patru ori mai mult, luând în calcul prezența la vot la cel mai înalt nivel, cum spuneam, 2009 – prezidențiale. Până acum, acest calcul folosit de MAE s-a dovedit a fi corect, niciodată nu am ajuns nici măcar la jumătatea numărului buletinelor de vot distribuite la misiunile diplomatice”,  a mai spus Cazanciuc.

De asemenea, acesta a mai precizat că au fost distribuite 199.290 autocolante, 1000 ștampile cu inscripția, 306 ștampile cu numărul de control al secției de votare.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  mae.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *