Romania are 588 de parlamentari. Unde ne situăm faţă de media UE

Parlamentul Romaniei va avea 588 de membri, in legislatura 2012-2016, o crestere considerabila, de la cei 471 de parlamentari cati au primit mandate in anul 2008. Astfel, Camera Deputatilor va avea 412 membri, in timp ce Senatul va numara 176 de politicieni, potrivit Ziare.com. Cum sta situatia in celelalte 26 de state membre UE?

Cele mai numeroase parlamente sunt cele bicamerale din Italia si Marea Britanie. Daca in Italia sunt 945 de membri ai Parlamentului, la care se adauga 5 senatori investiti pe viata, in Parlamentul Marii Britanii exista 1.410 politicieni.

Franta are un Legislativ de 925 de parlamentari, in timp ce Germania, cea mai populata tara din UE, are 691 de parlamentari – cu circa 100 mai multi decat cei romani – la peste 80 de milioane de locuitori.

Romania se apropie ca numar al reprezentantilor Legislativului de Spania, un stat cu o populatie de peste doua ori mai mare decat a tarii nostre – 588 de parlamentari romani fata de 614 spanioli. In plus, am depasit cu cateva zeci numarul parlamentarilor polonezi – 560 – tara avand insa dublul populatiei Romaniei.

Astfel, tara noastra este a saptea din Uniunea Europeana in ordinea populatiei, insa a sasea ca numar de membri ai Legislativului.

Mai multe informaţii aici.

Sursa:  Ziare.com
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *