Romania Libera: Ce spune reprezentantul OSCE despre alegerile parlamentare de duminica

Andreas Baker, reprezentantul OSCE pentru alegerile parlamentare, a acordat un interviu pentru Romania Libera în care a explicat că instituţia va observa procesul electoral din România nu pentru că există suspiciuni de fraudă, ci pentru că România este un stat european care şi-a asumat nişte principii democratice.

Andreas Baker a evitat să nominalizeze judeţele în care vor exista observatori OSCE şi nu a precizat nici numărul exact de observatori.

“Vrem să ne asigurăm că avem observatori regionali, dar aş prefera să nu vă comunic judeţele în care vor fi observatorii, pentru moment. Vom merge în diferite judeţe, vrem să avem flexibilitate, dar nu anunţăm care vor fi judeţele pe care le vom avea. Nu avem numărul exact de observatori, vor fi până în 25”, a declarat pentru România Liberă, Andreas Baker, reprezentant OSCE în România pentru alegerile din 9 decembrie.

Reprezentanţii OSCE au venit în România de “câteva săptămâni”, au avut întâlniri cu reprezentanţii partidelor politice şi cu autorităţile publice şi vor mai fi întâlniri în zilele care vor urma. Observatorii vor sosi, iar, în ţara noastră în ziua alegerilor, vor discuta cu membrii comisiilor electorale şi vor observa procesul, întocmind rapoarte, pe care le vor face publice luni, 10 decembrie, la ora 13:00, a explicat Baker.

Mai multe informatii aici.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  it.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.