USL, scrisoare deschisă către membrii PE: ”Băsescu intenționează să încalce Constituția”

Europarlamentarii PSD si PNL au trimis, marti, o scrisoare deschisa tututor membrilor Parlamentului European si liderilor de la Bruxelles, in care declară ca Traian Basescu intentioneaza sa refuze nominalizarea lui Victor Ponta pentru functia de premier, incalcand astfel “litera si spiritul” Constitutiei, notează Ziare.com.

Europarlamentarii PSD si PNL mai informeaza ca Traian Basescu a “intervenit sistematic in campania electorala” si ca sunt ”extrem de ingrijorati de posibilitatea aparitiei unei crize politice serioase dupa alegerile din 9 decembrie”.

“Romanii vor vota in mai putin de o saptamana, iar toate institutiile de sondare a opiniei publice (CCSB, CSCI, IMAS, IRES, Avangarde) crediteaza USL cu un scor intre 56% si 62% din voturi. (…) Cu toate acestea, presedintele Basescu a declarat in mod regulat ca nu are intentia de a-l nominaliza pe liderul coalitiei USL, Victor Ponta, ca viitor prim-ministru. Aceasta nu ar fi doar un nou refuz al presedintelui Basescu de a coabita, dar, cel mai important, o incalcare evidenta a spiritului si literei Constitutiei, care prevede ca presedintele trebuie sa nominalizeze premierul din partea fortei politice (political force – termenii folositi in scrisoare, n.r.) care obtine majoritatea locurilor in Parlament. Aceasta ar fi o incalcare grava a statului de drept si a procesului democratic din Romania”, sustin semnatarii scrisorii.

Sursa: Ziare.com
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *