Alegeri europarlamentare 2014. Guvernul schimbă legea alegerilor. Românii din străinătate, direct afectaţi

alegeri europarlamentareCu trei luni înainte de data scrutinului pentru Parlamentul European, Guvernul intenţionează să modifice astăzi legea alegerilor.

Potrivit textului OUG, primarii sunt responsabili pentru operarea modificărilor în Registru în asa fel încât morții, cei cărora instanța le-a interzis temporar dreptul de vot sau cei care și-au pierdut cetățenia română să nu se mai regăsească pe liste în ziua scrutinului.

Anul trecut, în luna martie, în varianta inițială a ordonanței se stipula că, pentru a intra pe listele electorale, românii din Diaspora trebuie să facă o cerere în acest sens, la consulate sau ambasade, cu 30 de zile înainte de scrutin. Această variantă nu s-a mai regăsit însă în varianta finală a proiectului de OUG, noteaza EVZ.ro.

În plus, potrivit proiectului aprobat ieri de Guvern, delimitarea secțiilor de votare din țară și stabilirea sediilor acestora se actualizează anual până cel mai târziu la data de 1 martie, de către primari, prin dispoziție, fără ca acestea să poată depăși limitele teritoriale ale colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaților.

 

One Response to Alegeri europarlamentare 2014. Guvernul schimbă legea alegerilor. Românii din străinătate, direct afectaţi

  1. Marius 05/02/2014 at 21:51

    saracii de ei…le e frica ca prea multe voturi din strainatate merg spre dreapta. Ai mila Doamne de ei. Nu inteleg de ce nu cer ca si cei care stau in Romania sa se inscrie inainte la primarii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.