Peer Steinbrück, gest obscen într-o fotografie cu 10 zile înaintea alegerilor din Germania

peer steinbruckSocial-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului german Angela Merkel în alegerile legislative, a şocat Germania joi seara după ce a apărut făcând un gest obscen într-o fotografie publicată pe prima pagină a unei reviste, cu zece zile înainte de scrutin.

Întrebat de revista cotidianului de centru-stânga Süddeutsche Zeitung ce porecle a primit după gafele de comunicare comise în timpul campaniei, acest fost ministru de Finanţe al lui Merkel într-un Guvern de mare coaliţie în perioada 2005-2009, a răspuns printr-un gest neaşteptat arătând un anumit deget.

El a acceptat să participe la această şedinţă foto, un “interviu mut”, realizată o dată pe săptămână cu diverse personalităţi. Principiul este să se răspundă unor întrebări prin gesturi, “imortalizate” în alb-negru de către un fotograf.

“Peer Steinbrück arată degetul Germaniei”, scria cotidianul conservator Die Welt pe site, adăugând “un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat niciodată, un candidat la Cancelarie care arată degetul ca răspuns la o întrebare într-un interviu”.

Sursa: Mediafax

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.