Merkel, felicitată de lideri europeni pentru rezultatul obţinut în alegeri

merkel hollandeO serie de lideri europeni, inclusiv preşedintele francez François Hollande, au salutat victoria cancelarului Angela Merkel în alegerile legislative de duminică, în care a obţinut 41,5% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate oficiale provizorii, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Hollande a sunat-o duminică seara pe Merkel şi a felicitat-o pentru succesul obţinut, iar cei doi lideri au promis că îşi vor “continua cooperarea strânsă” pentru a consolida construcţia europeană, a anunţat preşedinţia franceză.

De asemenea, Hollande a invitat-o pe Merkel la Paris “imediat ce va fi format Guvernul, cu scopul de pregăti termenele viitoare”.

Premierul britanic David Cameron şi-a utilizat contul pe Twitter pentru a-i transmite “toate felicitările” lui Merkel. “Abia aştept să continui să lucrez mai îndeaproape cu ea”, a scris el.

Enrico Letta, preşedintele Consiliului italian, i-a transmis, la sosirea la Toronto, unde efectuează o vizită, felicitările sale pentru “acest rezultat electoral strălucitor”.

Preşedintele Consiliului Uniunii Europene (UE) Herman Van Rompuy a felicitat-o şi el pe Merkel pentru victoria detaşată în alegerile legislative.

La randul său, Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a felicitato pe Merkel pentru ”succesul remarcabil”.

”Întreaga Europă se uita cu mare interes la formarea viitorului Guvern. Ca și în cazul altor alte alegeri, cum ar fi cele din Franța, Italia sau Grecia, vedem tot mai mult că ne-am dezvoltat o politica internă europeană și un spațiu public european.” a daugat președintele PE.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.