Alegeri in SUA: Cum influenteaza Michelle Obama si Ann Romney cursa prezidentiala

Una este de culoare, cealalta este blonda; una provine dintr-o familie modesta, cealalta s-a nascut in prosperitate: Michelle Obama si Ann Romney, doua personalitati si doua experiente de viata contrastante, joaca un rol covarsitor in campania prezidentiala din SUA, scrie portalul Ziare.com.

In lupta pentru Casa Alba, sotiile candidatilor au reprezentat deseori un atu, insa anul acesta, cand cursa prezidentiala se anunta foarte stransa, rolul acestora se dovedeste a fi foarte important, comenteaza 7sur7.be.

Interventia lui Ann Romney, saptamana trecuta, la Conventia republicana de la Tampa, din Florida, a fost foarte asteptata de tabara lui Mitt Romney, deoarece a avut un scop precis: “umanizarea” candidatului republican, perceput adesea ca fiind rece si distant.

La Charlotte, in Carolina de Nord, discursul primei doamne a SUA a avut un succes imens. Acesta a avut menirea de a reda magia Obama, de a entuziasma alegatorii, lucru care lui Barack Obamanu i-a mai reusit in aceasta campanie electorala.

Printr-un discurs de suflet, Michelle Obama a incercat sa convinga ca, dupa patru ani ca presedinte, valorile si convingerile sotului sau nu s-au schimbat, el ramanand cel mai potrivit pentru “a face tara sa progreseze”. Prima Doamna a spus cu atata convingere “Avem inca atatea de facut”, incat a adus lacrimi in ochii unora dintre cei prezenti.

Catherine Allgor, profesor la Universitatea din Riversite, California, a incercat sa explice de ce interventia sotiilor candidatilor la presedintie are un rol atat de important: “Americanii sunt convinsi ca sotiile pot prezenta cel mai bine adevarata fata a candidatilor, evocand maniera in care ei se comporta in viata privata, ca soti, tati, ca responsabili ai problemelor de familie”.

Sursa: Ziare.com
Foto:  en.wikipedia.org,

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *