Alegeri parlamentare în Italia

Secţiile de votare în cadrul alegerilor parlamentare din Italia, un scrutin urmărit cu atenţie de partenerii europeni ai ţării, s-au deschis duminică la ora locală 8.00 (9.00, ora României), relatează AFP, potrivit Antena3.ro.

Italian_flagPeste 47 de milioane de italieni sunt aşteptaţi la urne într-un scrutin care se desfăşoară timp de două zile, până luni la ora 14.00 GMT (16.00, ora României), într-un context de incertitudine cu privire la stabilitatea viitorului Guvern.

Patru mari coaliţii se înfruntă, şi anume una de centru condusă de către premierul în exerciţiu Mario Monti, una de centru-dreapta condusă de către predecesorul său Silvio Berlusconi, una de stânga condusă de către Pier Luigi Bersani şi una a fostului actor de comedie Beppe Grillo.

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Democrat (PD) condus de către Bersani porneşte de pe prima poziţie cu aproape 34% din intenţiile de vot, fiind urmat de către PDL-ul lui Berlusconi (30%). Fostul actor de comedie şi Mişcarea sa Cinci Stele (M5S) sunt creditaţi cu 17%, iar Il Professore cu 10-12%.

Sursa: Antena3.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.