Alegeri regionale în Rusia. Opoziția liberală a înregistrat un succes neașteptat în capitala rusă, Moscova

Opoziția liberală a înregistrat un succes neașteptat la Moscova unde o coaliție heteroclită de partide de opoziție a reușit să obțină mai mult de 260 de locuri în consiliile din capitala rusă, după alegerile locale care au avut loc duminică, potrivit Adevarul.ro.

Foto: Wikipedia

Aceasta reprezintă aproape 15% din locurile puse în joc în diferite cartiere ale Moscovei. Cu toate acestea, succesul partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, este covârşitor: Comisia Electorală a anunţat că aproape 75% din locurile de consilieri de la Moscova ar urma să-i revină „Rusiei Unite”. Tot „Rusia Unită” a câştigat în majoritatea altor regiuni ale Federaţiei Ruse. Candidaţii susţinuţi de Kremlin par să fi câştigat toate cele 16 posturi de guvernatori regionali.

Dmitri Gudkov, care a luat parte la formarea unei alianțte eteroclite de candidați independențu și militanți pentru acest scrutin, a precizat că mai mult de 260 de candidați ai opoziției au reușit să obțină locuri în consiliile din Moscova.

“Alegătorii au votat pentru schimbare, pentru feţe noi. Există o mare dorinţă pentru aceasta”, a declarat Gudkov pentru AFP.

În pofida acestor reuşite modeste ale opoziţiei, Comisia Electorală a anunţat că aproape 75% dintre locurile de la Moscova ar urma să-i revină partidului aflat la putere, Rusia Unită, care a înregistrat de asemenea o victorie zdrobitoare în majoritatea altor regiuni ale Federaţiei Ruse. Candidaţii susţinuţi de Kremlin par să fi câştigat toate cele 16 posturi de guvernatori regionali.

Opoziţia rusă a denunţat duminică cazuri de fraudă în timpul celor circa 6.000 de scrutinuri organizate în 82 de regiuni în vederea alegerii guvernatorilor şi numeroaselor consilii municipale sau de cartier.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.