Obama cere americanilor răbdare pentru refacerea economiei

Presedintele american, Barack Obama, le-a cerut americanilor, joi, rabdare pentru refacerea economiei si sa-i ofere mai mult timp sa-si puna in practica planurile, informează Ziare.com. Obama a respins categoric propunerile rivalului sau, Mitt Romney, de a reface economia, spunand ca americanii au de ales intre doua viziuni complet opuse.

Obama a acceptat nominalizarea prezidentiala la Conventia Democrata din Charlotte, Carolina de Nord, livrand un mesaj mai realist decat cel din 2008, scrie France24, potrivit sursei mentionate.

“America, nu am spus niciodata ca o sa fie usor si n-o sa va promit nici acum. Dar calea noastra este mai grea – dar conduce spre un rezultat mai bun”, le-a spus Obama celor stransi la Charlotte, dar si milioanelor de persoane care au urmarit la televizor discursul sau.

Obama nu s-a oprit la a enumera ce a facut si ce mai e de munca: l-a portretizat pe Romney drept candidat caruia nu ii pasa de americanii obisnuiti, i-a acuzat pe republicani ca vor sa ii rasplateasca pe bogati cu taieri de taxe, vor sa ajute bancile mari si sa lase companiile energetice sa scrie o politica in favoarea forarilor extensive.

Democratul le-a spus americanilor ca au in fata doua cai diferite, alegerea lui sau a lui Romney la 6 noiembrie. “Adevarul este ca ne va lua mai mult decat cativa ani sa rezolvam problemele care s-au acumulat in decenii”, a spus Obama.

Sursa:  Ziare.com
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *