Alegeri SUA: Obama crește în sondaje

Pentru prima oara in ultimii trei ani, de la declansarea crizei economice, numarul americanilor considerati saraci nu a mai crescut, analistii considerand aceasta statistica drept venind in sprijinul presedintelui in exercitiu, Barack Obama, cu mai putin de doua luni inainte de alegerile programate in noiembrie, arată Jurnalul.ro.

Practic, la finalul anului 2011, in Statele Unite traiau, potrivit statisticilor oficiale, 46,2 milioane de saraci, reprezentand 15 la suta din populatia tarii, in usoara scadere fata de finele lui 2010, atunci cand ponderea era de 15,1%.

De asemenea, un alt barometru al bunastarii, numarul cotizantilor la asigurarile de sanatate, este in favoarea lui Obama, procentul celor care nu contribuie scazand de la 16,3 la 15 la suta.

Potrivit unui sondaj efectuat de Ipsos la comanda agenţiei Reuters și preluat de EVZ.ro, Obama se bucură de sprijinul a 47 la sută din electorat, spre deosebire de Romney, pentru care ar vota 43 de procente. O anchetă precedentă îi arăta pe cei doi rivali umăr la umăr în cursa pentru preşedinţia americană.

Surse: EVZ.ro, Jurnalul.ro
Foto:  http://www.barackobama.net/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *