Alegerile din Grecia ar putea afecta efortul de salvare financiară a ţării

Este puțin probabil ca alegerile din Grecia să aibă un câștigător clar. Dimpotrivă, scrutinul din 6 mai ar putea trimite un număr record de partide în noul parlament, fapt care reprezintă un risc pentru efortul internațional de salvare financiară a Greciei, potrivit Adevarul.

Analiștii politici, intervievați de agenția de știri Reuters, consideră că rezultatul alegerilor de luna viitoare este greu de prevăzut. Partidul de centru-dreapta Noua Democraţie conduce în sondaje, însă nu deține o proporție suficientă din preferinţele electoratului pentru a forma de unul singur guvernul.

Acest lucru ar putea conduce la săptămâni de negocieri pentru formarea unui nou guvern care să implementeze măsurile de austeritate, parte a celui de al doilea efort de salvare financiară a Greciei, de 130 de miliarde de euro, din partea Fondului Monetar Internațional și al Uniunii Europene.

Ultimele sondaje de opinie arată că nu mai puțin de 8, sau chiar 10 partide au șanse de a intra în noul parlament. Este estimat că partidele extremiste vor reprezenta o proporție semnificativă a noului legislativ, ele beneficiind de un val de nemulțumiri sociale față de principalele partide politice. Acestea din urmă sunt învinuite de scandaluri politice și proastă gestiune a economiei, aducând, astfel, țara pe marginea falimentului.

Mai multe informaţii aici.

Foto: alkaioslarsinos.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *