Ambasada României la Londra ajută poliţia britanică să evacueze romii instalaţi ilegal

Romani_peopleAmbasada României la Londra a participat alături de poliţia britanică şi autorităţile locale ale Serviciului de Imigrări la operaţiunea Chefornak, prin care au fost evacuaţi peste 60 de cetăţeni români de etnie romă care ocupau în mod abuziv spaţii publice, informeaza Adevarul.ro.

De asemenea, operaţiunea a vizat şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate în activităţi antisociale (furturi, cerşetorie etc.) comise în zona de competenţă a Westminster Police.

Dintre cei 61 de cetăţeni români de etnie romă, un număr semnificativ dintre aceştia şi-au exprimat consimţământul de a reveni în România în cursul zile de astăzi, şi vor beneficia de transport gratuit spre ţară, asigurat de autorităţile britanice.

„Implicarea Ambasadei României în această operaţiune se înscrie în acţiunile şi demersurile de cooperare cu partenerii britanici, menite să protejeze imaginea, buna reputaţie şi interesele imensei majorităţi a cetăţenilor români din Marea Britanie care muncesc cinstit, plătesc taxe şi sunt apreciaţi de către angajatorii şi colegii lor britanici. Prin efortul lor onest, ei contribuie, astfel, la dezvoltarea relaţiilor de parteneriat strategic dintre România şi Regatul Unit“, se arată în comunicatul oficial al Ambasadei române la Londra.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.