Ambasada SUA despre modificarea Codului Penal: O indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept

Duane Butcher romania.usembassy.govAmbasada SUA a reactionat ferm fata de modificarile Codului Penal din sedinta de ieri a Camerei Deputatilor.

“Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României”, se arata in pozitia Ambasadei SUA transmisa HotNews.ro.

”Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse.

Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României.  Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească”, se arată în declarația Ambasadei SUA, potrivit sursei citate.

Sursa: HotNews.ro
Foto: romania.usembassy.gov

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.