Ambasada SUA: Visa Waiver nu e o ofertă pentru ţările partenere. Trebuie respectate cerinţele

sua-steagDuane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, a declarat, în interviul acordat Mediafax, că înţelege frustrarea românilor privind vizele, dar includerea în programul Visa Waiver nu este o ofertă pentru ţările partenere, ci se bazează strict pe respectarea cerinţelor legislaţiei americane.

“Înţeleg că poate e o frustrare în rândul românilor şi oficialilor de aici, dar e important de amintit că nu vorbim de un mod de a judeca o ţară, nu e o ofertă pe care o facem partenerilor cei mai buni. Legislaţia are cerinţe foarte precise care trebuie îndeplinite şi în privinţa unora dintre acestea, cum ar fi combaterea terorismului şi cooperarea pe probleme de securitate. România a făcut progrese importante, dar ceea ce e necesar acum este reducerea acestei rate de refuz şi modificarea legislaţiei pentru a face criteriile ceva mai accesibile“, a afirmat oficialul american în interviul acordat Mediafax.

Butcher a reafirmat, în interviul acordat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a SUA, că respectarea statului de drept şi transparenţa sunt importante pentru investitorii americani, la fel ca şi predictibilitatea şi stabilitatea mediului de afaceri, el adăugând că partea americană are aşteptări privind respectarea recomandărilor din ultimul raport MCV al Comisiei Europene.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *