Ambasador britanic: Romania a obtinut, pe merit raportul pozitiv din partea CE privind lupta impotriva coruptiei

Romania a obtinut un raport pozitiv din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, dupa ce in ultimele luni s-au vazut cateva progrese importante, scrie ambasadorul britanic Martin Harris pe blogul sau, potrivit EurActiv.ro.  S-au dat verdicte in cazuri de inalta coruptie, au aparut noi legi pentru numirea judecatorilor la Inalta Curte, iar Codul Civil este in vigoare si functioneaza.

“Merita spus de ce este important pentru Romania si pentru relatia sa cu Marea Britanie acest raport. Doar cateva lucruri sunt mai importante pentru investitorii straini decat sa aiba incredere ca disputele privind contractele vor fi rezolvate intr-o maniera rapida si previzibila de catre tribunale. Sau ca orice contracte publice vor fi atribuite intr-o maniera transparenta, fara conflicte de interese”, explica ambasadorul Harris  pe blogul sau.

Este o veste buna pentru Romania, care trebuie sa-si continue reformele pentru a deveni mai competitiva, o tara cu institutii publice mai eficiente si o destinatie pentru straini, conchide publicatia.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  misterrandom.no

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *