Ambasadorul Franţei, despre parodierea lui Mungiu: Asimilarea lui cu un cerşetor e complet deplasată

Philippe GustinAmbasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, spune, referitor la parodierea regizorului Cristian Mungiu în emisiunea franceză “Les Guignols de l’Info”, că “asimilarea” acestuia cu un cerşetor este “complet deplasată”, precizând că îl cunoaşte pe Mungiu şi îl apreciază “enorm”, relatează Mediafax.

Prezent, vineri, la Ploieşti, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a afirmat, răspunzând unei întrebări, că îl cunoaşte personal pe Cristian Mungiu, care este foarte apreciat şi în România şi în Franţa şi că, în opinia sa, parodierea regizorului român într-o emisiune franceză este “deplasată”.

“Se întâmplă să-l cunosc personal pe Cristian Mungiu, pe care-l apreciez enorm. Este un regizor foarte talentat, recunoscut în România, recunoscut în Franţa şi recunoscut de Festivalul de la Cannes. Consider că asimilarea lui cu un cerşetor este complet deplasată şi, dincolo de această luare de poziţie deplasată, cred că trebuie să fim conştienţi şi să lucrăm pentru o mai bună imagine a României în Franţa. Acesta este unul dintre lucrurile pe care încerc să le fac în fiecare zi”, a afirmat Philippe Gustin.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.