Ambasadorul George Cristian Maior s-a întâlnit cu fostul director al CIA James Woosley pentru a discuta oportunitățile de extindere a parteneriatului România-SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o întâlnire cu R. James Woosley Jr., fost director al CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA), a anunțat marți ambasada de la Washington pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Ambasada României în SUA/ Facebook

Cu acest prilej, cei doi interlocutori au discutat despre temele principale aflate pe agenda Parteneriatului Strategic dintre SUA si România. De asemenea, au fost abordate riscurile de securitate aferente flancului estic al NATO, precum și oportunitățile deosebite de extindere a parteneriatului româno-american pe fondul relațiilor diplomatice excelente dintre cele doua țări, precizează sursa citată.

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a fost decorat recent cu Ordinul Earl Warren de către directorul CIA, Michael Pompeo. Distincţia i-a fost oferită pentru „parteneriatul deosebit cu Statele Unite şi excepţionala viziune de conducere de care a dat dovadă cât a fost director al Serviciului Român de Informaţii”.

”Suntem un stat cu puternice valențe transatlantice. Ăsta este și mesajul pe care l-a dus foarte clar și inteligent președintele Iohannis în contextul vizitei efectuate în SUA. Suntem un membru activ al Uniunii Europene, promovăm această relație care este vitală pentru ordinea democratică globală UE-SUA și cred că în acest context, și mai ales având în vedere și provocarea generată de Brexit, rolul nostru strategic va crește și în Uniunea Europeană, inclusiv în raport de comunicarea cu Statele Unite. Deci avem un teren de oportunități majore. Să le jucăm inteligent și bineînțeles cu resurse alocate serios de administrația românească în acest sens”, a mai declarat recent George Cristian Maior, prezent fiind la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.